AMEA
enelitdefr
IKION, Patitiri, Alonissos
Tel.:(+30) 24240 66360, (+30) 24240 65639, Fax:(+30) 24240 65736
Off season tel./fax:(+30) 210 6397865
 
  Αρχική σελίδα Επικοινωνία-Κρατήσεις Προσφορές και Νέα

Τι θα φάτε και που

Πλήθος γαστρονομικών απολαύσεων, φτιαγμένες με μεράκι, γούστο και αγνά υλικά θα σας καταπλήξουν. Μη ξεχνάτε ότι η Αλόννησος είναι ο παράδεισος του φρέσκου ψαριού, που καλομαγειρέμένο θ’ απολαύσετε στα ουζερί του Πατητηριού, του Ρουσούμ, της Βότσης, της Παλιάς Αλοννήσου, της Στενής Βάλλας και του Καλαμακίου.

Η τοπική κουζίνα αποτελεί τυπικό δείγμα της Ελληνικής κουζίνας βάση της οποίας είναι η μεσογειακή και η Βυζαντινή. Η ποιότητα και η νοστιμιά των φαγητών σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία δεν ξεφεύγει από αυτήν της σπιτικής κουζίνας.

Μη παραλείψετε να γευθείτε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ του νησιού, τις αστακομακαρονάδες, τις κακαβιές, τις στριφτές τηγανιτές τυρόπιτες, η τους ουζομεζέδες στα ουζερί του νησιού. Για τα παραδοσιακά γλυκίσματα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κατάστημα του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών. Τα φουσκάκια, τα χαμαλιά, τα μυγδαλωτά, το ρυζόγαλο και η καρυδόπιτα είναι μερικά από τα εδέσματα που απαραιτήτως πρέπει να δοκιμάσετε.

Περισσότερες πληροφορίες για φαγητό διασκέδαση ανά περιοχή στο site:  http://alonnisos.atspace.com/

Alonissos Villas    Ammos Villa    Links
Ikion Hotel Alonissos © 2010, All rights reserved
designed by clickhere.gr © 2010, All rights reserved